Initiatief

Walking football Oldstars

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 1.500
Plaats: Waalwijk
Aantal deelnemers: 211

Ouderen en voetballen
Ouderen weer aan het voetballen krijgen door het organiseren van het eerste landelijke toernooi ‘Walking Football’. Dit met als doel om ouderen met elkaar te verbinden. 12 Oldstar teams van verschillende landelijke clubs zijn met elkaar de strijd aan gegaan in het Mandemakers stadion van RKC Waalwijk. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van naastgelegen voetbalvelden. Het toernooi staat volgens de organisatie in het teken van ‘samenkomen en lekker bewegen’. De deelnemende ouderen kregen na afloop een gezamenlijke maaltijd en er was een feestelijke prijsuitreiking.

Ervaring
Het toernooi was een succes. De 211 ouderen die meededen hebben een sportieve maar vooral gezellige dag gehad. Maar het belangrijkste doel was: ouderen in beweging brengen naar nieuwe contacten op het veld met walking football. Dat is volgens de organisatie gelukt. Ook het aantal deelnemers dat de organisatie voor ogen had is ruimschoots gehaald. Er waren uiteindelijk zelfs te veel aanmeldingen voor dit initiatief.

Vervolg

De organisatie is al begonnen met de plannen voor volgend jaar. Het doel is om dit evenement jaarlijks te gaan organiseren. De organisatie neemt hierbij de lessen en ervaringen uit de eerste editie mee. Zo zal er volgend jaar meer ruimte zijn voor de feestelijke prijsuitreiking achteraf, omdat de ouderen hier erg van hebben genoten.

" ARTISTIEKE ONTWIKKELING IS OP ELKE LEEFTIJD ZINVOL "